Mød borgerne

Hvordan vil I beskrive Øster Brønderslev

For Mathilde, Fie og Zakarias er fordelene ved en lille by tydelige. Vennerne er tæt på og man kan frit bevæge sig rundt. Mathilde fortæller hvordan hun selv som lille, har følt sig tryg ved at bevæge sig rundt i byen på egen hånd. Zakarias fortæller om kontrasten mellem storby og landsby.

Det bedste ved Øster Brønderslev

Mathilde, Fie og Zakarias fortæller om det allerbedste ved Øster Brønderslev. Mathilde og Fie er glade for, at have veninderne tæt på. Zakarias sætter pris på, at der er masser af ting at lave - basketballbane, fodbold, håndbold og streetbane.

Det bedste sted i Øster Brønderslev

Mathilde, Fie og Zakarias er enige om, at Bålhøj er det allerbedste sted i Øster Brønderslev. Ungerne er glade for, at man kan være sig selv og sætter pris på, at der er rent. Zakarias mener kun der ligger to øldåser på Bålhøj.

Om de 3 andre i The Blue Van

Søren fra bandet The Blue Van fortæller om den kæmpestore forskel der er på at være fra Øster Brønderslev, Hallund og Hollensted. Og hør om hvem i bandet der kommer hvorfra.

Om Øster Brønderslev

Mette og Niels Rask fortæller om væsentligheden i, at en landsby som deres har en velfungerende skole. Det betyder bl.a. at mange unge familier vælger at flytte til byen. Hør dem også fortælle om, hvad en købmand og en velfungerende idrætsforening gør ved byen. Desuden beskriver parret også nærheden til både Aalborg, Hjørring og Brønderslev som en klar fordel.

Sådan endte vi her

Mette og Niels boede i Aalborg før Mette fik et job som lærer på Øster Brønderslev Skole. Nu har de boet i byen i 16 år og er glade for det. Flytningen fra Aalborg til landsbyen Øster Brønderslev var størst omvæltning for Aalborg-drengen Niels mens Mette oprindeligt kommer fra Tårs og derfor kendte til landsbylivet.

Hvad får man i Øster Brønderslev

Når man flytter fra by til land er det let at fokusere på, hvad man mister. Caféliv, biograf og butikker ligger ikke længere i baghaven. Her giver Mette og Niels dog et bud på, hvad man får til gengæld. Som forældre i Øster Brønderslev får man mest af alt tryghed. Nærheden og fællesskabet giver et stort overblik da alle kender hinandens børn. Niels og Mette fortæller også om, hvordan man tydeligere mærker årstiderne på landet og så fortæller storbydrengen Niels om at leve med gyllelugten om foråret.

Om Øster Brønderslev

Mads og Chalotte fortæller om Øster Brønderslev. Du hører om, hvorfor byen kaldes for Børnebyen.

Om at flytte til Øster Brønderslev

Mads og Chalotte fortæller om at flytte fra Aalborg til Øster Brønderslev. Om bekymringerne ved at flytte på landet - og om fordelene, bl.a. de økonomiske.

Om at have børn i Øster Brønderslev

Mads og Chalotte fortæller om at have børn i Øster Brønderslev. Om trygheden og sammenholdet mellem børnefamilier.

Om Øster Brønderslev

Indbyggere: 986 (2012)

Postnummer: 9700

Afstand til Brønderslev: 2 km.

Afstand til Aalborg: 30 km.

Afstand til Hjørring: 28 km.

 

Øster Brønderslev ligger lige uden for selve Brønderslev – der er cirka to kilometer mellem byerne. Byen har et blomstrende foreningsliv, og masser af frivillige lægger hvert år mange kræfter i at arrangere Bålhøj Festival i august. Her samler unge som gamle sig en hel dag om sjove oplevelser og masser af musik under åben himmel.