Mød borgerne

Om Jerslev

Hens Henrik er økologisk landmand og bor lige uden for Jerslev. Her fortæller han om byen, hvor han er opvokset, om Jerslev Marked og om et legendarisk volleyballhold. Desuden kan han berette, at Jerslev udgør en fjeredel af Brønderslev Kommunes opland. I øvrigt ligger byen i centrum af Brønderslev Kommune.

Om at drive økologisk landbrug ved Jerslev

Her fortæller Hans Henrik fra Jerslev om, hvordan han er blevet økologisk landmand. Han fortæller, at det i begyndelsen var dejligt afslappende - for man skulle ikke røre marken mellem såning og høst. I dag sigter Hans Henrik efter at avle mellem 60 og 70% af hvad et konventionelt landbrug gør. Hans Henrik kan også prale af, at levere økologiske fødevarer til dyrene i Aalborg Zoologiske Have.

En idé om landsbyparceller

Hans Henrik ser store muligheder i, at området ved Jerslev kan tiltrække tilflyttere. Han har en idé om, at man kan etablere landsbyparceller hvor man i fællesskab dyrker økologiske hobbylandbrug.

Om Jerslev

Indbyggere: 848 (2013)

Postnummer: 9740

 

Jerslev ligger øst for Brønderslev – seks kilometer fra Hirtshalsmotorvejen. I Jerslev finder du masser af aktiviteter for både store og små. Hvert år i den sidste weekend af efterårsferien flokkes kunstnere og besøgende til Efterårskunst i byen, ligesom Jerslev Marked om sommeren tiltrækker både lokale og andre gæster, der kommer for at nyde heste- og kræmmermarkedet og den gode stemning.

Yderligere information

Jerslev Marked   Byens hjemmeside