Mød borgerne

Om Flauenskjold

Hør Rasmus fortælle om, hvilken type by Flauenskjold er.

Om at vokse op i Flauenskjold

Rasmus fortæller, hvordan det var at vokse op i Flauenskjold. Om fællesskab og tryghed

Om at gå i skole i Flauenskjold

Rasmus har gået på Flauenskjold Skole. Her kan du høre, hvordan det var.

Om at vokse op i Flauenskjold

Helene har haft en tryg barndom i Flauenskjold. Familien har altid været lige i nærheden, og det var hyggeligt at gå på den lille skole. Og så spillede idrætshallen også en stor rolle i hendes opvækst.

Om at være tilflytter i Flauenskjold

Helenes mand fra Sæby, men Helene fik ham "lokket" med til Flauenskjold. Her har han haft let ved at lære folk at kende, fordi han har engageret sig i byens foreningsliv.

Hvad er det særlige ved Flauenskjold?

Helene er glad for Flauenskjold, fordi det er en rolig og tryg by, hvor alle kender alle. I byen er der et rigtig godt sammenhold, og de har blandt andet bygget hallen og en legeplads på frivillig basis og lavet kroen om til et vandrehjem.

Om at vokse op i Flauenskjold

Børnene Freja, Lærke og Mikkel går i henholdsvis 0. klasse, 5. klasse og børnehave. De synes, Flauenskjold er en hyggelig og rolig by, hvor alle kender alle - her hilser man på næsten alle, der kører forbi.

Hvorfor hedder det Flauenskjold

Børnene Freja, Lærke og Mikkel er ikke helt sikre på, hvordan Flauenskjold har fået sit navn. Men et af gættene går på, at Ingeborg Skeel, som boede på det nærliggende Voergaard Slot, havde mange skjolde.

Hvorfor er Flauenskjold en god by at bo i?

Børnene Freja, Lærke og Mikkel synes, at Flauenskjold er en rigtig hyggelig by at bo i - og så er det nemt at komme rundt, fordi der ikke er langt til noget. Og så er der mange gode steder for børn som for eksempel skolen, børnehaverne og hallen, som de kommer meget i.

Om Flauenskjold

Indbyggere: 703 (2013)

Postnummer: 9330

 

Flauenskjold ligger for foden af Jyske Ås i nærheden af motorvej E45. Fra byen er der 35 kilometer til Aalborg. Flauenskjold har egen skole, et aktivt foreningsliv, egen købmand og derudover en del andre forskellige virksomheder. Ikke langt fra byen ligger Dronninglund Storskov, som byder på masser af naturoplevelser.

Yderligere information

Byens hjemmeside   Flauenskjold Skole