Mød borgerne

På rundtur med Nikolaj og Gustav

Nikolaj og Gustav fra Dronninglund giver en lyntur rundt i parcelhuskvarteret og på legepladsen.

Om at bo i Dronninglund

Heidi er sammen med sin mand og fire børn utroligt glade for at bo i Dronninglund. Heidi er især vild med den gode skole og indkøbmulighederne – og så sætter familien stor pris på at lege i skoven, som omkranser byen.

Dronninglund Cup - håndbold for unge

En uge i sommerferien kommer unge håndboldspillere fra hele verden til Dronninglund for at spille Dronninglund Cup.

Derfor flyttede vi til Dronninglund

Heidi ville bo et sted med gode muligheder for børn og kort afstand til arbejde. Det fandt hun i Dronninglund i Brønderslev Kommune, hvor hendes mand har under 30 minutter til jobbet i Aalborg.

Hvorfor hedder det Dronninglund?

Nikolaj og Gustav på ni år har en rigtig god forklaring på, hvorfor deres hjemby hedder Dronninglund.

De 3 bedste ting ved Dronninglund

Drengene Nikolaj og Gustav er vilde med Dronninglund Bibliotek og den korte afstand til både vennerne og den større by Aalborg.

Om Dronninglund

Drengene Nikolaj og Gustav nyder, at alting er i cykelafstand i Dronninglund, og at der er masser af legekammerater.

Hvad kan man lave i Dronninglund?

Nikolaj og Gustav fortæller om hjembyen Dronninglund og hvad, man kan lave der – fx fiske, tage i skoven eller på legeplads.

Om Dronninglund

Allan bor i Dronninglund sammen med sin kone og to børn på to og seks år. Han flyttede til byen, da han var 10 år, og har som voksen boet flere andre steder. Nu er han vendt tilbage, fordi Dronninglund er en dejlig by med både gode butikker og masser af fritidsaktiviteter.

Derfor skal du flytte til Dronninglund

Allan synes, Dronninglund er et godt sted at bo, fordi byens størrelse gør, at man kommer hinanden ved - derfor er der også de seneste år flyttet en del fra Aalborg til Dronninglund. Det er nemt at pendle til Aalborg eller alternativt finde arbejde på en af byens talrige arbejdspladser.

Om borgerforening og Naturpark

I en by som Dronninglund er ildsjæle vigtige, fortæller Allan. Borgerforeningen har på byens tidligere stadion sørget for, at man kan spille eksempelvis minigolf og gå på legepladsen, og i den omkringliggende skov er der blandt andet junglesti og mountainbikerute.

 

Om Dronninglund

Indbyggere: 3.326 (2012)

Postnummer: 9330

 

Byen har navn efter dronning Charlotte Amalie som fik Dronninglund Slot til eje i 1690. Oprindeligt var denne herregård et kloster fra 1200-tallet som byen efterhånden voksede op omkring. Dette kloster hed Hundslund Kloster.

 

I sydvestlig retning, fire kilometer fra Dronninglund, finder man det kulturhistoriske museum Try Museumder fortæller områdets historie fra oldtid til nutid gennem forskellige udstillinger med fokus på forhistorien, bondens bolig i 1800-tallet og livet i stationsbyen.