Mød borgerne

Om Brønderslev

Amanda er 18 år og går på Brønderslev Gymnasium. Hun synes, der er fine muligheder for både skole, kultur og sport i hjembyen Brønderslev.

Om butikker og natteliv i Brønderslev

Gymnasieeleven Amanda fortæller, at der er gode muligheder for at shoppe tøj og gå i byen i Brønderslev.

De 3 bedste steder i Brønderslev

Amanda fra Dronninglund Gymnasium fortæller om sine tre yndlingssteder i Brønderslev.

Videotour på Brønderslev Gymnasium

Følg gymnasieeleven Amanda, mens hun giver en hurtig rundvisning på Brønderslev Gymnasium.

Henrik - Mine 3 bedste ting ved Brønderslev

Smuk natur med mose og ådal, 18 minutter i tog til Aalborg og masser af dagligvarebutikker er noget af det, Henrik Lund fremhæver ved at bo i Brønderslev.

Mit Brønderslev

I Brønderslev finder man både varieret byggeri, flot natur og kort afstand til Aalborg, fortæller Henrik Lund.

Fritidsaktiviteter i Brønderslev

Brønderslev byder på et hav af fritidsaktiviteter og kulturtilbud – såsom diverse spejderforeninger, gymnastik, floorball og amatørteater.

Om at bo i Brønderslev

Brønderslev har en god størrelse og er uden stress og jag, synes skoleeleven Jamie.

Hvad kan man lave i Brønderslev?

Biograf, indkøbsmuligheder og masser af fritidsaktiviteter – Brønderslev har mange tilbud til unge, synes Jamie.

Om livet i Brønderslev

Jamie bruger en stor del af sin fritid i Brønderslev på at gå til dans.

Danse-smagsprøve

Se Jamie give en smagsprøve på danse-evnerne

Skole og fritid i Brønderslev

I Brønderslev er der både mulighed for at gå i 10. klasse og på Brønderslev Gymnasium – og så er der ikke langt til uddannelse i Hjørring og Brønderslev. Derudover er der masser af fritidsaktiviteter for børn i alle aldre.

Om at flytte til Brønderslev

Tina og hendes mand boede tidligere i Aalborg, men de har ikke fortrudt, at de flyttede til Brønderslev. Der er kort til både Aalborg og Hjørring, og de har indkøb og skole lige i nærheden.

Om at bo Brønderslev

Tina flyttede sammen med sin familie til Brønderslev for ni år siden. Huspriserne i Aalborg var for dyre – og i Brønderslev fandt de det helt rigtige hus.

Hvad skal man opleve i Brønderslev

Rhododendronparken, Grindsted Plantage og Brønderslev Marked er nogle af de attraktioner, Tina anbefaler, hvis man vil opleve Brønderslev.

Mia - Kom nu hjem til Brønderslev

Mias veninder savner hende hjemme i Brønderslev. Derfor foreslår de sammen med borgmesteren, at Mia flytter hjem til Brønderslev igen, så de kan drikke rødvin og spille badminton.

Om Brønderslev

Indbyggere: 11.895 (2012)

Postnummer: 9700

 

I århundreder var den blot en landsby, men i 1832 begyndte den at vokse som følge af, at en ny landevej mellem Hjørring og Aalborg gik forbi stedet.

 

Da jernbanen mellem Frederikshavn og Aalborg åbnede i 1871, fik Brønderslev egen station, og udviklingen begyndte for alvor at tage fart i byen med skabelsen af et jernstøberi, bryggeri (1875), mejeri, apotek, sygehus 1896), metalvarefabrikker, teglværk (1883), slagteri (1911) og en stor skole.

Også "Brønderslev Kreaturmarked" fra 1843, der i dag går under navnet Store Brønderslev Marked trak efterhånden mange nye indbyggere til byen.

Først i 1921 blev Brønderslev købstad, og den er hermed landets næstyngste efter Skjern. Siden udviklede den sig til en vigtig handels- og industriby i området. I 1970'erne åbnedes Brønderslev Gymnasium og HF-kursus, der tiltrækker elever fra et stort opland øst og vest for Brønderslev.

- Wikipedia