Mød borgerne

Hvad er der egentlig at komme efter i Asaa?

Laila og Frank fremhæver naturligvis først og fremmest deres dejlige campingplads, når de skal beskrive hvad Asaa har at byde på. Desuden bliver den lokale købmand og den populære billardklub beskrevet som vigtige for byen.

Sådan endte vi i Asaa

Laila & Frank driver campingpladsen i Asaa. Her fortæller de om, hvilke overvejelser der lå til grund for at købe campingpladsen og rykke til havnebyen Asaa i vendsyssel.

Om at bo i Asaa

Laila & Frank driver campingpladsen i Asaa. Det har de gjort i 7 år. Med smil på læben beskriver parret hvordan de dog stadig betragtes som "de nye" i byen. De fortæller, at de blev taget godt imod da de flyttede til havnebyen i Brønderslev Kommune - og hvordan de især sætter stor pris på naturen, havnen og stranden.

Om Asaa

John Rasmussen ejer det lokale autoværksted i Asaa. Her fortæller han om byen som belliggende i et fantastisk område med både lækker strand, skov og havn. Han fortæller også om byens charme med gamle hyggelige huse og små gader. John har svært ved at forstå, hvordan man kan bo uden at være tæt på havet.

Om at vokse op i Asaa

John fortæller hvordan både han selv og hans børn har haft en tryg og god opvækst i Asaa. Byen har egen skole og gode pasningsmuligheder.

Om Hestevæddeløbet i Asaa

John Rasmussen er ejer af Asaa Auto- og karrosoriværksted. Her fortæller han om det traditionsrige hestevæddeløb, som samler hele byen en gang om året. Her kommer også fraflyttere hjem til byen - bl.a. for at nyde den faste menu, som består af grydestegt kylling og jordbær med fløde.

3 gode grunde til at flytte til Asaa

Naturen, mulighed for forskellige fritidsaktiviteter og en lokal indkøbsmulighed gør Aasa attraktiv for tilflyttere, mener Thomas Nymann.

Om at have børn i Aasa

Skole børnehave og fritidshjem ligger lige om hjørnet for Thomas Nymann og hans familie. De bor i Asaa, hvor han driver den lokale købmandsbutik.

Mit favoritsted i Asaa

Thomas fortæller, at hans yndlingssted i Asaa er på torvet midt i byen. Her nyder han at sidde på en bænk og se på mennesker. Desuden elsker han også at sidde på havnen og skue ud over havet.

Derfor flytter man til Aasa

Naturen, mulighed for forskellige fritidsaktiviteter og en lokal indkøbsmulighed gør Aasa attraktiv for tilflyttere, mener Thomas Nymann.

Om Asaa

Indbyggere: 1.168 (2013)

Postnummer: 9340

Afstand til Dronninglund: 7 km.

Afstand til Brønderslev: 38 km.

Afstand til Hals: 19 km.

Afstand til Aalborg: 39 km.

Afstand til Sæby: 24 km.

 

Asaa ligger ud til Kattegat og har sin egen strand og lille havn, hvilket gør den populær ikke blot bandt indbyggerne, men også blandt de mange turister, der kigger forbi hvert år.

 

Lige siden 1927 er der hver sommer blevet afholdt hestevæddeløb i Asaa, hvilket tiltrækker tusindvis af gæster hvert år. De kommer for at se løb, nyde den gode stemning og for at indtage grydestegt kylling og jordbær, som traditionen foreskriver.

 

Yderligere information

 

Asaa på Facebook   Asaa Camping   Asaa Bådelaug   Asaa Borgerforening